fredag 30. januar 2015

Panert kyllinglårfilet

Jeg må si at jeg er blitt utrolig begeistret for kyllinglårfilet. Den er veldig saftig og har mye mer smak enn vanlig brystfilet. Både smak og saftighet kommer av at der er mer fett på lårfileten. I tillegg er det så enkelt å få den sprø når du steker den - både med og uten panering.

I dag har jeg laget meg panert kyllinglårfilet med avocadodressing og deilig salat.

























Til meg til middag brukte jeg:
5 kyllinglårfileter, Rema 1000 har noen veldig gode fra Solvinge
2 ss mandelmel
salt, 1/2 ts
pepper, 1/3 ts
cayennepepper, 1/2 ts
paprikapulver/krydder, 1 ts
smør til steiking

Legg filetene på en skjærefjøl og bank den litt flate med baksiden av en sleiv. Ha de i en frysepose sammen med mandelmel og krydder (her må du smake deg frem hvor mye kryddersmak du liker, jeg har skrevet hvor mye jeg brukte). Rist på posen slik at mandlemel og krydderblandingen fester seg til kyllingen. Steik filetene først på høy varme og deretter la de stå på ettervarme til de er gjennomsteikt.

























Avocadodressing:
(nok til 4 stk salater - kan også brukes som "smør" på skiver/knekkebrød)
1 avocado
4 ss creme fraishe
4 ss majones
1/2 fedd hvitløk
1 ts karripulver
noen dråper sitronsaft
1 ts sukring+
1 ts Sriracha hot chilli saus (innvandrerbutikk)eller 1/2 ts cayennepepper
salt
pepper

Her må du smake deg frem hvor mye karri du vil ha og hvor sterk du vil ha den med chillisausen eller cayennepepper. Rør alt sammen i en liten blender, eller mos avocadoen og rør den sammen med alt det andre. Den kan med fordel stå litt før du spiser den så smakene "setter seg".

Foruten kylling og avocadodressingen inneholdt salaten min i dag:
crispisalat
avocado
tomater
blåbær
fetaost
peanøtter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar