torsdag 22. januar 2015

Brokkoli- og grønnkålsuppe med krutonger




3 stilker vårløk, hakket opp
1 charlotteløk, skåret i båter

- blank dette i smør i pannen (du skal lage suppen i.)

2 stk brokkoli
1 stor gulrot
1 eple, skrell
3 stilker stangselleri
- skrell epler og gulerot. Del alt opp og ha i pannen.

1 stk kjøttbuljongterning eller kraft om du har det
1 liter vann(eller til det nesten dekker grønnsakene
 
Kok mørt! (Nå kan du evt ta ut stangsellerien om du vil unngå "trådene).

1/2 pose grønnkål kokes/dampes med helt på slutten av koketiden.

Bruk stavmikser eller blender på alt til du får ønsket konsistens.

Ha tilbake på varmen og tilsett

1 beger fløte
Saften av 1/2 lime

Smak til med:
Salt
Pepper
Cayennepepper/chillisaus

Krutonger


Jeg har brukt lavkarbobrød fra Ica/Rimi som jeg har del opp i terninger og steikt i ovnene med smør, paprikapulver og cayennepepper. ca 200 grader i 15-25 minutter. Du kan også steike de på steikepannen - da er det lettere å kontrollere hvor steikt de blir. Du kan bruke de kryddersmakene du vil. Jeg synes denne suppen trengte litt fart! så jeg valgte å bruke cayennepepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar