mandag 26. januar 2015

Supersprø knekkebrød

Jeg har, så lenge jeg har gått på lavkarbo, vært opptatt av å få i meg mye fiber. Jeg har forsøkt å bake mange typer brød og knekkebrød - noen mer vellykket enn andre. Det jeg liker best med å lage mine egne knekkebrød er at jeg da vet akkurat hva jeg spiser. Det blir et rent produkt hvor jeg enkelt kan måle mengde karbohydrater, fett, proteiner og ikke minst fiber. FIBER er viktig. Tarmene våre trenger fiber også fra kornprodukter. "Feriemage" er et velkjent problem hos meg når jeg ikke har fått i meg tilstrekkelig med fiber fra kornprodukter. Det gir dobbelt negativt utslag for jeg blir både oppblåst og får vondt i hode når magen ikke fungerer. 





















Oppskriften på disse knekkebrødene har jeg hentet inspirasjon hos Caroline Berg Eriksen (tidl. Fotballfruen) sine lavkarbo-knekkebrød.

Sett steikeovnen på 150 grader varmluft. Om du ikke har varmluft går det fint. Da må du steike brettene hver for seg.

130 g. malte mandler (bruk mandler med skall så får du fiber fra skallet)
50 g valnøtter
3 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl knuste linfrø
2 ss fiberhusk
5 dl vann
1-2 ts salt
evt. salt, paprikakrydder, urtesalt, cayennekrydder til å ha oppå før steiking.

Kjør mandler, valnøtter og evt 1 dl linfrø (om du ikke har ferdig knuste linfrø) i en liten blender. Bland resten av det tørre og ha så i vann. La dette svelle i 10 minutter.

Ha 1/2 røren på et bakepapir og legg et nytt bakepapir over. Klem deigen litt flat og bruk så kjevle til å kjevle den til den dekker hele bakepapiret. Ta forsiktig av bakepapiret på toppen og gjennta med neste 1/2 part av deigen. Du kan selvfølgelig også bruke en kniv, spatel eller slikkepott til å bre deigen utover bakepairet. Jeg synes metoden med dobbelt bakepapir er superenkel og gir lite kliss!

Rut opp med kniv eller pizzahjul, strø på salt (eller andre krydder etter ønske) og sett brettet i ovnen. Ha det ene brettet øverst og den andre nederst i ovnene. La de stå i 30 minutter før du bytter om. Totalt 60 minutter. Det kan være en fordel å "slippe ut dampen" fra ovnene hvert 10.minutt. Min erfaring er at da blir knekkebrødene ekstra sprøe. Bank litt på knekkebrødene før du tar de ut - er de fremdeles litt myke så kan de med fordel stå i ovnene etter du har skrudd av ovnene og sette en tresleiv i døren (for å slippe ut damp). Jeg lar de ofte stå slik over natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar