Jeg har brukt curd på naturell yogurt, cottage cheese, kesam/kvarg og i stedet for syltetøy på knekkebrød og vafler.
2 stk sitroner
0,5 dl sukrin+
2 stk egg
80 g smør
Vask og rasp sitronene, ha raspet i en panne (en liten panne som du kan bruke til å lage hele curden i). Press saften fra sitronene og ha i pannen. Ha i sukrin+ og egg. Visp dette sammen før du skrur på varmen på platen. Sett på varmen på middels varme og rør i pannen helt til den begynner og tykne - skal IKKE koke! Ta av varmen og la avkjøle litt. Ha så i smøret og bland dette godt inn. Ha på rene og tette glass og sett kjølig. Kan oppbevares i kjøleskapet i en mnd. Men jeg tror du har spist den opp lenge før det.
Jeg har laget større porsjoner ved å doble, triple oppskriften. Jeg har ikke nødvendigvis doblet mengden sukrin+ selv om jeg har doblet de andre ingrediensene (jeg har tatt f.eks 2/3 dl i stedet for 1 dl når jeg har doblet sitroner, egg og smør).
Jeg har laget lime-, blåbær- og bringebærcurd også. ALLE ANBEFALES!
Limecurd
3 stk lime
0,5 dl sukrin+
2 stk egg
80 g smør
Samme fremgangsmåte som med sitronene og litt mindre spist på smak enn sitronene.
Blåbærcurd
2 små pakker med ferske blåbær
0,5 g sukrin+
3 stk egg
100 g smør
Kok opp blåbærene med 2 ss vann. La småkoke i 5 minutter. Press og sil saften av bærene og opp i en panne. Resten som sitroncurd. Du kan også bruke frosne blåbær og bringebær.
Bringebærcurd
Samme mengde og fremgangsmåte som blåbærcurd.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar