søndag 15. november 2015

Thai beef salat

Denne fikk jeg første gang av en god venn i Glasgow - jeg har vært frelst siden. Kombinasjonene av frisk lime, koriander og mynte er bare helt fantastisk.

Til en diger salat som metter iallefall 4-6 voksne trenger du:





















1 1/2 kg indrefilet av okse

Brun fileten på høy varme, la den ligge i pannen på svak varme i ca 20 minutter, Skru av varmen, ha på lokk og la den stå i noen timer. Rett før du skal servere salaten tar du fileten ut av pannen og deler den opp i tynne små biter (se bilde). Ha alle bitene opp i marinaden, rør godt og la den stå i ca 30 minutter under plast. Ha bitene over salaten rett før servering.

Marinade:
Saften av 2 stk lime
1 ss syltet ingefær
2 sterke chili evt 2 ss Sriracha chilisaus
2 fedd hvitløk
2 ss brunt sukker
5 ss thai fiskesaus
Kjør alt dette i en liten food-prosessor (jeg bruker den som hører til stavmikseren). Ha det over i en skål som er stor nok til at alt kjøttet får plass.

1 crispi salat, oppdelt
2 poser ruccola salat
1 bunt koriander, bare bladene
1 potte med mynte, bare bladene
2 slangeagurker, i staver på ca 5 cm
2-3 Charlotteløk (valgfritt), skjært i tynne skiver/ringer
Syltet ingefær
Anrett dette på et stort salatfat og ha over godt med:
Oliviers olivenolje
Oliviers Honning og ingefæreddik

I Bergen finner du Oliviers & Co i Markeveien 4, www.facebook.com/oliviersbergen/

Du kan gjerne ha i andre grønnsaker. Jeg har blant annet prøvd med Morning glory strips fra innvandrerbutikken, tomater, uten ingefær....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar