søndag 15. november 2015

Sjokoladekake, til å imponere med!

"Ønsker du å imponere gjestene dine"? Var ordene jeg leste i en artikkel i Vakre Hjem i fjor like før nyttårsaften. Hvem vil ikke det? tenkte jeg og leste videre. Jeg er ikke et naturtalent når det kommer til baking - men jeg har lært meg at forskjellen på en dyktig kokk og en dyktig konditor er at konditoren følger oppskriften på deigen til punkt (gram) og prikke(desiliter). Jeg tar meg friheter men sjeldent med selve deigen og mengden på innholdet i den. Mine krumspring lar jeg få utfolde seg når det kommer til dynking, smakstilsetning på fyll og pynting. Dette skulle bli en kake i 2 etasjer, men jeg laget istedet 2 kaker. En stor og en liten. Det får da være grenser for å imponere gjestene! Det er lite imponerende å måtte sende gjestene til pumping...




















Her er oppskriften fra Vakre Hjem sin fantastiske fest sjokoladekake med originalt fyll  og to stykk varianter av mitt fyll og pynt.

Kaken blir best om den lages 2-3 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Alternativ kan den lages og fryses.

Bunner:
300 gram smeltet smør
6 egg (str L)
450 g sukker
2 dl rømme eller lettrømme
1 1/2 ts kaffepulver rørt ut i 2 ts vann
300 g mel
120 g bakekakao (obs...her gjorde jeg en vri: jeg brukte 1-2 Dronningen kokesjokolade som jeg smeltet i smøret)
3 ts vaniljepulver (er ikke nødvendig om du bruker kokesjokolade)
3 ts bakepulver
1/2 ts salt

En 22 cm rund form + 16 cm rund form. 180 grader i 30-40 minutter for den lille og 40-50 minutter for den store. test med en kakepinne, og ta kakene ut når deigen ikke fester seg på pinnen.

Vil du imponere og/eller du har mange gjester som skal smake på kaken så kan du montere kakene oppå hverandre.

Krem:
275 g mykt smør
300 g Philadelphia naturell kremost
600 g melis
2-3 ss kremfløte
2 stk Dronningen kokesjokolade (les alternativ 2 om du ønsker kaken også med hvit sjokolade)


Alternativt 1:
2 pose frosne bringebær
4 ss sukker
1 beger ferske bringebær

Lag kaken som i oppskriften. Del bunnene i 3. Bland sammen alle ingrediensene i kremen. Dynk med julebrus, bringebærsaft eller melk. Legg krem mellom hvert lag men spar så du har nok til å dekke toppen og sidene. Kok opp posene med de frosne bringebærene og la det redusere til syltetøy-konsistens. Avkjøl. Ha dette på oppå kremen mellom bunnene. Ha krem på toppen og siden og pynt med friske bringebær + evt et dryss med melis.




Alternativ 2:
1 stk Dronningen HVIT sjokolade
1 stk Dronningen kokesjokolade
1 appelsin, raspet skall og fruktkjøtt delt i små biter
3 dl appelsinjuice

Jeg deler kremen før jeg har i sjokoladen - 2/3 i en skål og 1/3 i den andre. I den med 2/3 har jeg i fruktkjøttet og skallet fra 1 appelsin + at jeg smelter den hvite sjokoladen i litt smør evt vannbad og har i. Bland dette godt og rør kremen luftig. Del kakebunnene i 3 deler og dynk dem med appelsinjuicen (2 dl på den store og 1 dl på den lille). Ha på appelsin/hvitsjokoladekremen på hvert lag også på toppen. Bland så i den vanlige Dronningen kokesjokolade i den siste 1/3 av kremen og fordel denne kremen på sidene. Kan pyntes med restene av kremen eller med raspet appelsinskall.

Her er kaken etter steking:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar