Her er oppskriften fra Vakre Hjem sin fantastiske fest sjokoladekake med originalt fyll og to stykk varianter av mitt fyll og pynt.
Kaken blir best om den lages 2-3 dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet. Alternativ kan den lages og fryses.
Bunner:
300 gram smeltet smør
6 egg (str L)
450 g sukker
2 dl rømme eller lettrømme
1 1/2 ts kaffepulver rørt ut i 2 ts vann
300 g mel
120 g bakekakao (obs...her gjorde jeg en vri: jeg brukte 1-2 Dronningen kokesjokolade som jeg smeltet i smøret)
3 ts vaniljepulver (er ikke nødvendig om du bruker kokesjokolade)
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
En 22 cm rund form + 16 cm rund form. 180 grader i 30-40 minutter for den lille og 40-50 minutter for den store. test med en kakepinne, og ta kakene ut når deigen ikke fester seg på pinnen.
Vil du imponere og/eller du har mange gjester som skal smake på kaken så kan du montere kakene oppå hverandre.
Krem:
275 g mykt smør
300 g Philadelphia naturell kremost
600 g melis
2-3 ss kremfløte
2 stk Dronningen kokesjokolade (les alternativ 2 om du ønsker kaken også med hvit sjokolade)
Alternativt 1:
2 pose frosne bringebær
4 ss sukker
1 beger ferske bringebær
Lag kaken som i oppskriften. Del bunnene i 3. Bland sammen alle ingrediensene i kremen. Dynk med julebrus, bringebærsaft eller melk. Legg krem mellom hvert lag men spar så du har nok til å dekke toppen og sidene. Kok opp posene med de frosne bringebærene og la det redusere til syltetøy-konsistens. Avkjøl. Ha dette på oppå kremen mellom bunnene. Ha krem på toppen og siden og pynt med friske bringebær + evt et dryss med melis.
Alternativ 2:
1 stk Dronningen HVIT sjokolade
1 stk Dronningen kokesjokolade
1 appelsin, raspet skall og fruktkjøtt delt i små biter
3 dl appelsinjuice
Jeg deler kremen før jeg har i sjokoladen - 2/3 i en skål og 1/3 i den andre. I den med 2/3 har jeg i fruktkjøttet og skallet fra 1 appelsin + at jeg smelter den hvite sjokoladen i litt smør evt vannbad og har i. Bland dette godt og rør kremen luftig. Del kakebunnene i 3 deler og dynk dem med appelsinjuicen (2 dl på den store og 1 dl på den lille). Ha på appelsin/hvitsjokoladekremen på hvert lag også på toppen. Bland så i den vanlige Dronningen kokesjokolade i den siste 1/3 av kremen og fordel denne kremen på sidene. Kan pyntes med restene av kremen eller med raspet appelsinskall.
Her er kaken etter steking:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar