søndag 15. november 2015

Deilige frø- og honningbiter

Disse søte og sprø fristelsene fikk jeg oppskriften på av min svenske venninne Eva. De kan så absolutt anbefales alene men er også veldig god til blåmuggost, hvitost...

Dette er også et veldig godt gavealternativ! Lekkert pakket i en cellofanpose med en god vin kanskje...

Se forøvrig nederst i oppskriften for sukkerfritt/lavkarbo-alternativ.



150 g gresskar/solsikkekjerner
100 g sesamfrø
50 g havregryn
20 g valmuefrø
- rist alle frøene i en stekepanne

-ta så alt dette i en panne
100 g smør
3 ss brunt sukker
3 ss honning, gjerne appelsinblomst honningen til Oliviers
litt salt
1/2 ts kanel
litt kajennepepper
litt nellik
3 ss lime- eller sitronsaft
- bland alt sammen til sukkeret er smeltet. Ha da de ristede frøene i pannen og bland godt.
Ha røren over i en ca 20 x 30 cm stor bakepaprikledd langpanne og trykk den jevt utover.

Stek på 175 grader i 15 minutter. Følg med så det ikke blir brent.

Ta ut av ovnene og del den i biter med pizzahjul.

La avkjøle i form og ha så over på tett glass/boks. Nyt!

Ønsker du et sukkerfritt alternativ evt et lavkarbo-alternativ så erstatter du følgende:
3 ss brunt sukker med 2 ss Sukrin+
3 ss honning med 3 ss Fiber Sirup fra Funksjonell mat
50 g havregryn med 50 g raspete mandler med skall

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar